Gemeenteraads fractie 2018-2022

De gemeenteraadsfractie van Essentie in Horst aan de Maas bestaat uit een mooie afspiegeling van inwoners uit Horst aan de Maas. Onze fractie telt 5 leden en daarmee zijn we de 2e partij in Horst aan de Maas.

Bram Hendrix, Fractievoorzitter

Woonplaats: Sevenum
e-mail: bwhhendrix@gmail.com


Bram is sinds 2009 lid van de gemeenteraad. Hij heeft samen met Bianca drie kinderen en woont in Sevenum. In zijn werk is hij bezig met verkeer en vervoer van zelfrijdende en schone auto’s en met nieuwe mobiliteitsdiensten. Daarnaast is hij trainer voor Sparta '18 bij de jongste jeugd. Bram is een gedreven gemeenteraadslid. Continu op zoek naar een meerderheid en scherp op de besluiten welke genomen worden. 

Bianca van den Berg

Woonplaats: Lottum
e-mail: bianca1975@hetnet.nl


Bianca is sinds 2009 gemeenteraadslid. Samen met Luus en drie dochters woont zij in Lottum. Bianca is naast gemeenteraadslid aktief in een aantal besturen van diverse verenigingen. Zo is zij voorzitter van Turn, dans en freerun vereniging HoSeMa penningmeester voor de Gekke Moandaagsvereniging De Peg in Lottum en bestuurslid van Dansgarde Lottum. Bianca komt uit een echte ondernemersfamilie en daardoor ook zelfstandig ondernemer. Bianca houdt zich in de fractie met name bezig met verenigingen en subsidies. Daarnaast zou de fractie zonder haar geen idee hebben wie op welke bijeenkomst of afspraak moet verschijnen. Bianca heeft dit altijd helder in beeld.

Kay Thijssen

Woonplaats: Sevenum
e-mail: kay-thijssen@home.nl


Al op 17 jarige leeftijd op de kieslijst van Essentie en in 2018 met 21 jaar het jongste raadslid in Horst aan de Maas. Kay Thijsen weet heel goed wat hij wil. Het geluid van de jonge generatie in Horst aan de Maas vertegenwoordigen. Naast zijn studie bestuurskunde en overheidsmanagent brengt hij zijn vrije tijd graag door met zijn vriendin Fenna. Tevens vlogt Kay over zijn ervaringen in de gemeenteraad van Horst aan de Maas.

Stef van Loo

Woonplaats: Broekhuizen
e-mail: hoegepost@gmail.com


Ambasadeur van de kleine kernen in Horst aan de Maas. Als de gemeente deze funktie had zou de diplomatenbuurt in Broekhuizen liggen. Stef woont hier samen met zijn vrouw en kinderen en heeft daarnaast 2 horecabedrijven. Hij is exploitant van het Café het brouwershuis en eigenaar van strandpaviljoen Hoëg in Broekhuizen. Stef heeft in de raadsperiode 2009-2014 ook in de gemeenteraad gezeten en zodoende vertouwd met verschillende dossiers. 

Eric Beurksens

Woonplaats: Horst
e-mail: eric.beurskens@xs4all.nl

Als  nestor van de fractie en de gemeenteraad is Eric in 2018 20 jaar gemeenteraadslid. De gemeenteraad kent ook weinig geheimen voor hem en deze ervaring wil hij maximaal kunnen inzetten. Eric woont in Horst en heeft samen met Ancy 2 kinderen. Na ervaringen in leidinggevende en commerciele functies in o.a. detailhandel en automatisering werkt hij bij ProRail in diverse management functies.  Naast gepasioneerd hobbykok is hij aktief bij carnavalsvereniging D'n Dreumel en lid van onderwatersportvereniging OSV Quintes in Horst en heeft hij een eigen onderneming. Vanwege zijn ruime kennis en ervaring is hij met name woordvoerder op complexe ruimtelijke dossiers en financiën.