Over Essentie

 

Essentie is de lokale politieke partij in de gemeente Horst aan de Maas. Wij zijn onafhankelijk en hebben geen “last” van landelijke en provinciale kaders. We richten ons op de zestien kernen van de gemeente Horst aan de Maas, uiteraard met oog voor de regionale context. Hier willen we al onze energie in steken!

 

Wat ons uniek maakt is onze naam: Essentie, oftewel kern van de zaak. Wij willen in onze manier van werken direct to the point komen, niet eindeloos discussiëren of vergaderen over kleine details, maar kijken naar de grote lijn. We gaan op zoek naar de essentie van een probleem en komen met passende oplossingen.

 

De eerste vraag die mensen meestal stellen, is welke politieke kleur Essentie heeft. Zoals aangegeven zijn wij een lokale partij. Bij ons bepalen de leden na een goede discussie het standpunt dat we innemen en niet de landelijke of provinciale besturen. In ons programma en de beslissingen die we nemen kijken we daarom ook niet naar de vraag of dit links of rechts is, maar naar de vraag of het past bij de kern of de gemeente. We zijn niet links of rechts, we zijn lokaal!