Nieuws van je lokale partij in Horst aan de Maas

Lees hier ons nieuws:

Kadernota 2021 gemeenteraad Horst aan de Maas

07-07-2020

De kadernota is een van de belangrijkste beleidsdocumenten welke in een jaar behandeld worden. Met de kadernota geeft de gemeenteraad van Horst aan de Maas richting aan de begroting voor 2021

Lees meer

Een gemeenteraad die gemiddeld genomen slimmer is geworden.

02-07-2020

 

“Een Raad die gemiddeld genomen slimmer is geworden”, aldus burgemeester Ryan Palmen.

Op dinsdag 2 juli mocht Kay Thijssen zijn diploma voor de Opleiding Bestuurskunde Avans Hogeschool 's-Hertogenbosch in ontvangst nemen. Hierdoor kwam hij verlaat...

Lees meer

Ontoelaatbaar gedrag van mestverwerker

21-05-2020

De provincie dreigt het mestverwerkingsbedrijf Willems in America met boetes, onder andere omdat hij drie keer zo veel mest verwerkt heeft dan is toegestaan en vanwege stankoverlast. Als Essentie willen en kunnen we dergelijk gedrag niet tolereren.

Lees meer

De anderhalvemetersamenleving

01-05-2020

Covid-19 laat diepe sporen na in onze samenleving. Met hulp van echt iedereen proberen we het virus zo snel mogelijk onder controle te krijgen. In het kielzog is er ook een grote impact op onze economie en werkgelegenheid.

Lees meer

Corona treft ons allemaal Positief en negatief

01-05-2020

Dit geldt helaas nu in deze tijd ook voor diverse ondernemers in de gemeente. Waar de toeristische ondernemers en bloementelers hun omzet zien dalen tot bijna nul, sommige ondernemers zijn zelfs helemaal gesloten, zien andere ondernemers hun omzet...

Lees meer

Onze visie op de gemeente Horst aan de Maas

Hoe kiezen wij

 

Onze visie gaat uit van de lokale identiteit van de inwoners, die samen de verschillende kernen vormen en vormgeven en als geheel de gemeente Horst aan de Maas.

De kernen zijn dus geïntegreerd in het grotere geheel, maar de eigen identiteit blijft behouden. Politiek gezien zal Essentie haar keuzes verantwoorden in het licht van het grotere geheel.

Er is aandacht voor de individuele kernen. Maar de gemeente houdt niet op bij de gemeentegrens. Dit houdt in dat Essentie bereidt is om over de lokale grenzen heen te kijken in het algemeen belang van de regio. Deze principiële basishouding kan gerealiseerd worden door de gezamenlijke erkenning van een aantal uitgangspunten. Lees hiervoor ons nieuws hoe wij dit bereiken en onze visie voor uitgangspunten.

Leer ook over onze bijdrages op Omroep Horst aan de Maas of Hallo Horst aan de Maas