Nieuws van je lokale partij in Horst aan de Maas

Lees hier ons nieuws:

Begroting 2021

10-11-2020

De weersvoorspellingen zijn ook niet positief. De Corona storm kan gevaarlijk uit de hoek komen, onduidelijk is hoe dit zich gaat ontwikkelen. Zeker in economisch opzicht! Dat is voor onze begroting relevant, dat hoef ik hier verder niet uit te...

Lees meer

Horster tieners drinken veel

08-10-2020

Uit onderzoek van de GGD blijkt dat onze jeugd onder de 18 jaar veel meer drinkt dan de jeugd in de rest van Nederland. Dit weten we al sinds jaren. We hadden echter gehoopt dat het minder zou worden.

Lees meer

Stationskwartier bestemd voor kantoren, niet voor wonen

01-10-2020

Er zijn plannen om in het voormalig Rabobank-kantoor nabij station Horst-Sevenum appartementen te

realiseren voor jongeren. Als gemeente willen we helder zijn over wat op welke plek wel mag, en wat waar niet mag.

Lees meer

Kay's Vlog: 300 woningenplan

09-09-2020

In een nieuwe vlog van raadslid Kay Thijssen is Jeroen Brouns te gast, om jullie bij te praten over zijn #300woningenplan!

Lees meer

Toenemende vraag in markthuurwoningen maar verschraling van aanbod

12-07-2020

Essentie ziet we een toenemende vraag naar woningen door verschraling van het aanbod. Op Funda.nl staan in juli 2019 circa 175 woningen te koop in onze gemeente. Daarnaast staan er online slechts twee woningen van tussen de 700 en 900 euro te huur.

Lees meer

Onze visie op de gemeente Horst aan de Maas

Hoe kiezen wij

 

Onze visie gaat uit van de lokale identiteit van de inwoners, die samen de verschillende kernen vormen en vormgeven en als geheel de gemeente Horst aan de Maas.

De kernen zijn dus geïntegreerd in het grotere geheel, maar de eigen identiteit blijft behouden. Politiek gezien zal Essentie haar keuzes verantwoorden in het licht van het grotere geheel.

Er is aandacht voor de individuele kernen. Maar de gemeente houdt niet op bij de gemeentegrens. Dit houdt in dat Essentie bereidt is om over de lokale grenzen heen te kijken in het algemeen belang van de regio. Deze principiële basishouding kan gerealiseerd worden door de gezamenlijke erkenning van een aantal uitgangspunten. Lees hiervoor ons nieuws hoe wij dit bereiken en onze visie voor uitgangspunten.

Leer ook over onze bijdrages op Omroep Horst aan de Maas of Hallo Horst aan de Maas