Nieuws van je lokale partij in Horst aan de Maas

Lees hier ons nieuws:

Subsidiekaders vastgesteld

01-12-2016

Voor essentie is dit een stap in de goede richting. Het blijft echter hinken op twee gedachten: vasthouden aan het oude kader én willen vernieuwen. Dit blijkt in de praktijk lastig te zijn.

Lees meer

De begroting van Horst aan de Maas op weg naar balans 

24-11-2016

Waar we naartoe willen, is dat de begroting in evenwicht is. Ondanks dat we de afgelopen jaren al voor vele miljoenen euro’s hebben bezuinigd en omgebogen, is dit evenwicht nog niet bereikt.

Lees meer

Investeren in fietspaden

18-07-2016

Een investering die zeker voldoende rendement opleveren zijn fietspaden. Met name door het toenemend aantal elektrische fietsen en de fittere senioren

Lees meer

Veilig fietsen, kwestie van goede bereikbaarheid 

09-05-2016

Al meer dan 10 jaar was het een wens om vanuit Broekhuizen met name scholieren op een veilige manier naar onder andere het Dendron college te laten fietsen.

Lees meer

Openbare verlichting is primaire taak gemeente

17-02-2016

Openbare verlichting kan wat Essentie betreft wel een standje lager. Uiteraard moet dit niet ten koste van de (sociale) veiligheid gaan.

Lees meer

Onze visie op de gemeente Horst aan de Maas

Hoe kiezen wij

 

Onze visie gaat uit van de lokale identiteit van de inwoners, die samen de verschillende kernen vormen en vormgeven en als geheel de gemeente Horst aan de Maas.

De kernen zijn dus geïntegreerd in het grotere geheel, maar de eigen identiteit blijft behouden. Politiek gezien zal Essentie haar keuzes verantwoorden in het licht van het grotere geheel.

Er is aandacht voor de individuele kernen. Maar de gemeente houdt niet op bij de gemeentegrens. Dit houdt in dat Essentie bereidt is om over de lokale grenzen heen te kijken in het algemeen belang van de regio. Deze principiële basishouding kan gerealiseerd worden door de gezamenlijke erkenning van een aantal uitgangspunten. Lees hiervoor ons nieuws hoe wij dit bereiken en onze visie voor uitgangspunten.

Leer ook over onze bijdrages op Omroep Horst aan de Maas of Hallo Horst aan de Maas