Nieuws van je lokale partij in Horst aan de Maas

Lees hier ons nieuws:

Mushroom Valley, impuls voor de paddestoel

05-10-2017

80 procent van de kennis en techniek bevindt zich nog steeds binnen een straal van 50 kilometer vanaf Horst aan de Maas

Lees meer

Ambitie, ruimdenkend met eigen koers 

13-04-2017

Ik heb geen behoefte om me te binden aan een ‘kleur’, maar ben wel begaan met wat er in onze eigen gemeente moet gebeuren.

Lees meer

Duurzaam ruimtegebruik

06-04-2017

Er dient een goede balans te zijn tussen wonen, vrije tijd en economische bedrijvigheid. We kijken met respect naar de kwaliteit van een gebied.

Lees meer

Veel nieuwe initiatieven huurwoningen 

18-01-2017

Essentie zet in op de realisatie van nieuwe tijdelijke woonconcepten. Dat schrijven we in ons verkiezingsprogramma van maart 2014. Dit om vraag en aanbod op de (huur)woningmarkt in evenwicht te houden moeten we immers ook naar de langere termijn...

Lees meer

Volgende stap gezet in toekomst zwembad 

11-01-2017

Voor Essentie zijn vanaf de start criteria als kwaliteit, prijs, bereikbaarheid en draagvlak in onze gemeenschap belangrijk

Lees meer

Onze visie op de gemeente Horst aan de Maas

Hoe kiezen wij

 

Onze visie gaat uit van de lokale identiteit van de inwoners, die samen de verschillende kernen vormen en vormgeven en als geheel de gemeente Horst aan de Maas.

De kernen zijn dus geïntegreerd in het grotere geheel, maar de eigen identiteit blijft behouden. Politiek gezien zal Essentie haar keuzes verantwoorden in het licht van het grotere geheel.

Er is aandacht voor de individuele kernen. Maar de gemeente houdt niet op bij de gemeentegrens. Dit houdt in dat Essentie bereidt is om over de lokale grenzen heen te kijken in het algemeen belang van de regio. Deze principiële basishouding kan gerealiseerd worden door de gezamenlijke erkenning van een aantal uitgangspunten. Lees hiervoor ons nieuws hoe wij dit bereiken en onze visie voor uitgangspunten.

Leer ook over onze bijdrages op Omroep Horst aan de Maas of Hallo Horst aan de Maas