Nieuws van je lokale partij in Horst aan de Maas

Lees hier ons nieuws:

Meer speeltuinen en speeltoestellen

01-04-2021

Goede speeltoestellen in speeltuinen voor onze kinderen erg belangrijk. Het voorstel om speeltoestellen in een speeltuin op termijn te laten verdwijnen is dan ook mede gedragen door meerdere partijen in de gemeenteraad veranderd naar het behoud van...

Lees meer

Huurprijzen Stationskwartier passend voor jongeren?

25-03-2021

We zien steeds meer initiatieven en ook vanuit het college wordt er aan gewerkt. Eerder hebben we een motie ingediend om het initiatief Stationskwartier beter te maken. De uitvoering van de beter gekund, met name als het aankomt op de huurprijs van...

Lees meer

Probeer samen tot een oplossing te komen

18-03-2021

Stemmen op leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal mochten we weer doen deze week. Er deden maar liefst 37 partijen mee met deze verkiezingen, met in totaal meer dan 350 kandidaten.

Lees meer

Profiel lijsttrekker vastgesteld!

11-03-2021

Essentie stelt profiel lijsttrekker vast.

Lees meer

Internationale werknemers

23-02-2021

Wij vinden als Essentie dat we wel héél goed moeten kijken naar de manier waarop we zowel met onze eigen burgers (jij en ik) als ook met internationale werknemers of arbeidsmigranten omgaan..

Lees meer

Onze visie op de gemeente Horst aan de Maas

Hoe kiezen wij

 

Onze visie gaat uit van de lokale identiteit van de inwoners, die samen de verschillende kernen vormen en vormgeven en als geheel de gemeente Horst aan de Maas.

De kernen zijn dus geïntegreerd in het grotere geheel, maar de eigen identiteit blijft behouden. Politiek gezien zal Essentie haar keuzes verantwoorden in het licht van het grotere geheel.

Er is aandacht voor de individuele kernen. Maar de gemeente houdt niet op bij de gemeentegrens. Dit houdt in dat Essentie bereidt is om over de lokale grenzen heen te kijken in het algemeen belang van de regio. Deze principiële basishouding kan gerealiseerd worden door de gezamenlijke erkenning van een aantal uitgangspunten. Lees hiervoor ons nieuws hoe wij dit bereiken en onze visie voor uitgangspunten.

Leer ook over onze bijdrages op Omroep Horst aan de Maas of Hallo Horst aan de Maas