Jouw stem is Essentieel

Welkom bij de lokale politieke partij in Horst aan de Maas

Essentie in de gemeenteraad

We hebben een lijst met kandidaten die een breed netwerk hebben in al onze kernen.  We zijn ook enorm trots op het grote aantal nieuwkomers op onze lijst!!

Maak kennis met ons!klik op een van de portretten

1.

Bram Hendrix

Sevenum / 36

Gemeenteraadslid zijn is niet alleen leuk en leerzaam, maar ook eervol. Het mogen vertegenwoordigen van inwoners van onze mooie gemeente wil ik dan ook graag blijven doen. Samen met mijn partner Bianca heb ik drie jonge kinderen: Tijn (6), Fem (4) en Lot (2). Dat is de toekomst! In mijn werk ben ik bezig met de toekomst van verkeer en vervoer: zelfrijdende en schone auto’s maar ook met nieuwe mobiliteitsdiensten. Op zaterdag ben ik trainer van de mini-F bij Sparta ’18: ook hier gaat het om de toekomst. Werk je mee aan die toekomst? Kies Essentie!

2.

Eric Beurskens

Horst / 56

Na negentien jaar raadslidmaatschap wil ik er graag nog een periode aan vastplakken, het liefst als wethouder. Een geweldige uitdaging waarin ik mijn ervaring maximaal kan inzetten voor Essentie en Horst aan de Maas! In het dagelijkse leven werk ik bij ProRail, ondertussen met een brede ervaring in diverse management functies in diverse sectoren. Mijn hobby’s zijn klussen, tuinieren, koken en het organiseren van activiteiten rondom eten en drinken. Ik ben actief lid van carnavalsvereniging D’n Dreumel en fanatiek sportduiker en onderwaterhockeyer bij OSV Quintus.

3.

Bianca van den Berg

Lottum / 42

Het zelfstandig ondernemerschap combineer ik de afgelopen acht jaar met de gemeenteraad. Daar naast run ik samen met mijn man Luus een gezin met onze drie opgroeiende dochters Kim, Floor en Jans. Bestuurlijk ben ik actief binnen verschillende verenigingen; Gekke MaondaagsVereniging De Peg, Turn-, dans, en freerun vereniging HoSeMa en Dansgarde Lottum. Deze combinatie van bezigheden is dynamisch, hectisch maar vooral erg leuk! Ik sta midden in de samenleving en daar geniet ik iedere dag weer van. De kracht van een goed raadslid? Met één been in de samenleving en met één been in de politiek!

4.

Jeroen Brouns

Horst / 37

Na acht jaar voorzitter en bestuurslid te zijn geweest van Essentie wil ik me nu richten op een politieke bijdrage. Samen met Yvonne en onze kinderen Jasper (7) en Thomas (2) woon ik met veel plezier in Horst. Ik ben trots op onze gemeente! Als zelfstandig consultant werk ik binnen de vastgoed- en corporatiesector, daarnaast ben ik toezichthouder in het Speciaal Onderwijs. Mijn bijdrage is gericht op het werken vanuit de inhoud en lange termijn. De verbinding maken en het belang van de samenleving vooropstellen en duurzaam investeren in vraagstukken vanuit een duidelijke visie.

5.

Frans Kerstjens

Swolgen / 61

De afgelopen vier jaar mocht ik voor Essentie gemeenteraadslid zijn. Als lokale partij kun je de volledige focus leggen op de lokale ontwikkelingen. We hebben regelmatig het verschil kunnen maken in de raadszaal! Daar wil ik me voor blijven inzetten, vandaar dat ik weer verkiesbaar ben. Ik woon samen met mijn vriendin Marga en haar twee kinderen in Swolgen. Zelf heb ik ook twee kinderen en ben ik een supertrotse opa van onze kleinzonen Mats en Tren. In het dagelijks leven werk ik als European Accounting Specialist bij Canon EMEA in Venlo

6.

Kay Thijssen

Sevenum / 21

Ik ben secretaris van Essentie en lid van de raadscommissie Samenleving. Maar na 21 maart wil ik als gemeenteraadslid verder! Dat vormt een prima match met mijn studie Bestuurskunde en Overheidsmanagement. Het afgelopen half jaar heb ik stage gelopen bij een subsidieadviesbureau. In het weekend werk ik als planner bij Munckhof in Horst. Mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met vrienden en met mijn vriendin Fenna. In de raad wil ik zorgen voor het geluid van de jongeren, want ook jongeren dienen een afspiegeling te zijn in de raad!

7.

Emma Dorssers

Sevenum / 24

Onlangs ben ik afgestudeerd als mondhygiënist en momenteel werkzaam bij tandartspraktijk Tandunique in Sevenum en Kindertandverzorging Limburg in Sittard. Op zaterdag werk ik nog bij Keurslagerij Ferry Janssen. Ook ben ik fanatiek volleybalster bij VC Athos en doe ik graag aan hardlopen. Als nieuwkomer bij Essentie wil ik mij graag in de komende vier jaar verder ontwikkelen onder het motto ‘leren door ervaren’. Ik hoop mijn steentje bij te kunnen dragen met nieuwe en frisse ideeën!

8.

Sheila Derks

Horst / 45

Samen met mijn drie kinderen Lisa (14), Max (9) en Jill (7) woon ik in het gezellige centrum van Horst. In het dagelijks leven ben ik officemanager bij een multicultureel beveiligingsbedrijf. Naast het feit dat ik een veteraan ben, zet ik me binnen de Weisterbeekschool in als brigadier en lunchmoeder en sta ik op zaterdagochtend langs de lijn bij mijn voetballers. Ik wil met mijn creativiteit, levenservaring en brede kijk op thema’s een bijdrage leveren met Essentie binnen de gemeente Horst aan de Maas!

9.

Geert Versleijen

Horst / Hegelsom / 40

Ik ben getrouwd met Anja en samen hebben we 3 opgroeiende kinderen. Ik werk als Credit Manager bij Aviko. Daarnaast ben ik actief in het verenigingsleven van Hegelsom. Ik sport er elke week (volleybal), ben lid van Jeugdcarnaval Hegelsom en penningmeester van de Hegelsomse Volleybal Club (HVC). Samen met een jong, energiek, enorm enthousiast en talentvol team wil ik investeren in een nóg mooiere Gemeente Horst aan de Maas! Essentie is lokaal en heeft geen politieke kleur. Dat spreekt me aan. Voor de inwoners van Horst aan de Maas in het algemeen en het dorp Hegelsom in het bijzonder wil ik me graag inzetten.

10.

Robbert Speksnijder

Sevenum / 33

Samen met mijn vrouw Nicole en twee zoons Nijs (2,5) en Gies (0) woon ik in Sevenum. Judo is mijn passie. Niet alleen actief op de mat, maar ook als vicevoorzitter van vereniging Jigoro Kano. Ik werk als beleidsadviseur ontmoeten, sport en cultuur voor de gemeente Deurne. Deze ervaring én de drive om me maatschappelijk in te zetten wil ik meenemen als raadslid. Met als doel om van Horst aan de Maas een nog fijnere leefgemeente te maken dan dat het nu al is.

11.

Stef van Loo

Broekhuizen / 56

Samen met mijn vrouw en kinderen woon ik in Broekhuizen, één van de Maasdorpen van Horst aan de Maas. Ik vind het belangrijk en leuk om me onder andere sterk te maken voor de leefbaarheid in de kleine kernen van onze gemeente. Leefbaarheid in de kernen begint bij betaalbare huur en koopwoningen voor iedereen. Ik hoop deze doelstelling samen met mijn collega’s van Essentie na 21 maart in de raad waar te mogen maken. Stem lokaal voor lokale aandacht en oplossingen. Stem Essentie

12.

Bart Bertrams

Horst / 44

Ik ben getrouwd met Anne Marie en samen hebben we 3 kinderen. Nadat ik eerst in Grubbenvorst heb gewoond ben ik na een kleine omzwerving als militair in Horst komen wonen. Ik werk voor een bedrijf actief in de omnichannel economie. Daarnaast ben ik voorzitter geweest van twee medezeggenschap raden in het onderwijs. Op dit moment zit ik naast mijn raadslidmaatschap in het bestuur van een leuke vereniging en ben ik voorzitter van Essentie. Genoeg ervaring, dat zet ik graag weer in de komende vier jaar! #kieswijzer #stemwijzer #kiesessentie 21 maart.

13.

Bob Obers

Horst / 31

Het vergroten van leefbaarheid is wat mij betreft de belangrijkste taak van de gemeenteraad. Leefbaarheid in de vorm van een gezond verenigingsleven, goede sociale voorzieningen en ruimte om te wonen, werken en recreëren. Een belangrijke manier om dit te bereiken is om bewoners te stimuleren een bijdrage te leveren aan leefbaarheid. Dit kan in de vorm van vrijwilligerswerk, in het ondersteunen van ondernemers of het investeren in duurzame woonvoorzieningen, accommodaties en infrastructuur. Zelf draag ik al bij aan leefbaarheid door bestuurslid te zijn van RKsv Wittenhorst, Stichting Rozendorp Lottum en Slagwerkgroep Drums & Roses.

14.

Jeffrey Riupassa

Sevenum / 33

Twee jaar geleden heb ik met mijn gezin besloten om in Horst aan de Maas te komen wonen. Samen met mijn vrouw en zoontje wonen we nu in Sevenum. Wat mij meteen positief opviel is de hechte gemeenschap en de verenigingen die Horst aan de Maas rijk is. Geboren in Groningen, gewoond in Haarlem en via Venlo geland in Sevenum breng ik kennis van een andere en meer stedelijke leefomgeving met me mee. Ik heb gewerkt bij Defensie (veteraan) en de politie en kan zodoende input leveren aan sociale- en veiligheidsvraagstukken. Met mijn Molukse achtergrond en multiculturele opvoeding kan ik perspectief brengen in culturele vraagstukken.

15.

Rob van de Ven

Sevenum / 57

Ik ben getrouwd met Christien en samen hebben we vier kinderen. Vanwege een drukke baan ben ik geruime tijd niet politiek actief geweest. Sinds een aantal jaren ben ik binnen Essentie weer actief en ik kan niet anders zeggen dan dat het gewoon leuk is. Samen met een enthousiast team werken voor de Gemeente Horst aan de Maas in al zijn facetten is niet alleen boeiend maar geeft ook voldoening. Niet aan de zijkant zitten mopperen, maar actief bijdragen. Dat doe ik graag binnen de gemeenteraad met een ijzersterk Essentie-Team. Samen kunnen we het verschil maken!

16.

Joep Gubbels

Sevenum / Kronenberg / 29

Ik ben opgegroeid in Kronenberg waar ik ook lid ben van de Raad van Elf, SV Kronenberg en de oud-prinsen. In Sevenum, waar ik nu woon, ben ik actief als zaalvoetballer. In het dagelijks leven ben ik werkzaam voor Toffedag.nl. Deze organisatie heb ik 2012 ook mee opgericht. Ik vind het tof om concepten uit te werken voor leegstaand vastgoed, iets wat in Horst aan de Maas zeker aan de orde is. Ik ontwikkel graag samen nieuwe ideeën en dat past bij Essentie!

17.

Ellen Jacobs-Vervoort

America / 52

Ik ben geboren en getogen in America, getrouwd met Hub en samen hebben we twee zonen. Mijn hobby’s zijn wandelen, zwemmen en reizen. Ik werk al 34 jaar bij een bank als adviseur particulieren. In mijn vrije tijd zet ik me graag in voor de gemeenschap. Al diverse jaren zit ik in de dorpsraad van America waar ik de rol van secretaris vervul. Voor mij is het belangrijk dat er van alle dorpen een afvaardiging in een partij zit, zodat ieders mening gehoord kan worden.

18.

Koen Muysers

Meterik / 24

Na 4 jaar actief te zijn geweest bij OJC Knor in Meterik, ga ik nu een nieuwe uitdaging aan. Ik heb ervoor gekozen mij bij Essentie aan te sluiten om zo mijn stem en die van gelijkgestemden te laten horen tijdens besluitvormingen over mijn leefomgeving. Mijn grootste passie is muziek maken, zowel in bands als bij verschillende muziekverenigingen. Cultuur verdient daarom wat mij betreft ook grote aandacht binnen de lokale politiek.

19.

Janny Hermans

Griendtsveen / 42

Al meer dan vijftien jaar ben ik gelukkig getrouwd met Frank. Samen hebben wij vier kinderen in de tienerleeftijd en we wonen met ons gezin in het prachtige Griendtsveen. Mijn grote passie is mijn werk als pluimveedierenarts. Sinds kort ben ik eigen ondernemer. Ik houd van netwerken, verbinden en gezelligheid. Daarnaast ben ik actief als voorzitter van de school-MR en in diverse verenigingen (o.a. carnaval en kleindierliefhebberij). Veilige fietsverbindingen tussen alle kernen vind ik erg belangrijk.

20.

Marcel Hovens

Tienray / 49

Ik ben getrouwd met Joyce, onze kinderen Lotte (13 jaar) en Tom (10 jaar) maken ons gezin compleet. Al vele jaren ben ik actief in verschillende verenigingen en stichtingen. Daar heb ik gemerkt hoe belangrijk het is om korte lijnen te onderhouden naar de lokale politiek. Doordat ik een breed netwerk heb kan ik ophalen wat er leeft onder de mensen. Dat moet uiteindelijk ten grondslag liggen aan besluiten. Deze taak kan ik het beste realiseren bij Essentie. Een onafhankelijke partij, niet gebonden aan landelijke kleuring en die op de inhoud en zelfstandig een koers kan varen.

21.

Gérard Bruijsten

Meerlo / 64

Ik ben getrouwd met Maria, samen hebben wij twee kinderen en twee kleinkinderen. Ik woon al 38 jaar in Meerlo en werk in het onderwijs. Eerst als docent biologie van Mavo Maasdorpen Meerlo, daarna bij het Dendron College, momenteel als teamleider. Twee geweldige scholen met bijzonder aardige kinderen en ouders. Ik houd van sporten en natuur. Daarnaast zet ik me ook in om andere mensen aan het sporten te krijgen, met name mensen met een beperking. Voor Essentie wil ik het klankbord van Meerlo zijn omdat deze pragmatische partij mij aanspreekt.

22.

Ans Gielen - van Bommel

Melderslo / 63

Ik ben getrouwd en heb twee kinderen en vijf lieve kleindochters. Een groot deel van mijn leven heb ik in het Hoger Beroepsonderwijs gewerkt. Sinds kort heb ik samen met mijn man een nieuwe uitdaging gevonden in het opzetten van een kleinschalige escargotskwekerij. Ik houd van hardlopen en wandelen en ben graag in de natuur. Daarnaast lees ik graag en ben ik geïnteresseerd in historie en kunst & cultuur. Ik ben actief in de organisatie van Rundje um ut Hundje en voorzitter van het Kunst & Cultuurplatform ZEEN. Bij Essentie wil ik vooral voorwaarden scheppen om alle talenten de ruimte te geven.

23.

Joep Rooyakkers

Sevenum / 49

Samen met Laila heb ik twee dochters: Joëlle en Ize. Ik werk in Eindhoven bij de firma Scherpenhuizen op de afdeling commercie. Mijn hobby’s zijn het volgen van voetbal, het luisteren naar muziek en op vakantie gaan samen met mijn gezin. Binnen het verenigingsleven in Sevenum ben ik actief bij carnavalsvereniging “Dun Ezelskop” als bestuurslid (vicevoorzitter) en al zes jaar vorst. Ik ben reeds zeven jaar lid van Essentie, de laatste jaren als penningmeester in het bestuur.

24.

Annemiek Moors

Horst / 52

Mijn naam is Annemiek Moors, woon samen met mijn vriend Henk en zijn zoon Marco. Ik heb dertig jaar bij een autoschadeherstelbedrijf in Horst gewerkt. Sinds drie jaar heb ik een eigen bedrijf in het beheer van Verenigingen van Eigenaren. Horst aan de Maas is een hele fijne woongemeente, en dat willen we uiteraard zo houden. Ik gebruik graag mijn netwerk om Essentie te steunen!

25.

Paul Driessen

Meterik / 64

Zoals het er nu uitziet is er op 8 mei de raadsvergadering waarin ik afscheid neem als wethouder voor Essentie. Ik ben 63 jaar en begin aan een volgende fase in mijn leven. Terugkijkend op de 6,5 jaar wethouder voor Essentie durf ik te stellen dat we het een en ander hebben bereikt! De kennis en ervaring die ik de laatste 6,5 jaar en de jaren daarvoor heb opgedaan wil ik graag inzetten voor de partij. Ik wil nog een bijdrage leveren om er op in te zetten dat Essentie de grootste partij van Horst aan de Maas wordt! We blijven focussen op de toekomst.

Volg ons op social media

word lid

Als lid steun je Essentie! We zijn vooral een vereniging waar gesproken wordt over lokale ontwikkelingen. Maar ook een club waar veel gelachen wordt. Na de serieuze en soms moeilijke momenten is er volop ruimte voor gezellige momenten. Zo is er ook één keer per jaar de Essentie dag.

Wil jij lid worden?