Vier criteria voor keuze rond Zwembad de Berkel

24-09-2015

Frans Kerstjens uit Swolgen

Zwembad de Berkel in Horst staat prominent op de agenda van de gemeenteraad. Partijen discussiëren voordurend over welk zwembad waar moet komen. Essentie heeft nog geen definitief standpunt ingenomen. Wij hebben wel duidelijke criteria gesteld waar een zwembad voor Horst aan de Maas aan moet voldoen. Aan die criteria zullen we de verschillende varianten toetsen.

Investeren in zwembad de Berkel

Investeren in een zwembad doen we voor de lange termijn, een nieuw of verbouwd bad moet tientallen jaren mee kunnen. Dit moet wel betaalbaar zijn en blijven. Het huidige zwembad De Berkel kost de gemeenschap op dit moment veel geld (ongeveer een half miljoen per jaar). Zwembad de Berkel is enkele jaren geleden verbouwd waarbij de opdracht was het exploitatietekort terug te brengen maar het exploitatietekort is dus nog steeds aanzienlijk. Naast geld is kwaliteit van groot belang. De Berkel voldoet nu niet altijd aan de eisen van de gebruikers. Zo is het bad formeel niet geschikt voor bijvoorbeeld wedstrijdzwemmen. Als we investeren in een bad, moet er wel een bad komen waar we mee vooruit kunnen en dus kwalitatief goed zijn.

Keuze voor zwembad op basis van criteria

Naast geld en kwaliteit zijn een goede bereikbaarheid voor de gebruikers uit de gemeente Horst aan de Maas en draagvlak onder gebruikers van zwembad de Berkel belangrijke criteria. Essentie maakt haar keuze voor het beste resultaat op basis van deze criteria. Daarvoor is het noodzakelijk dat er vergelijkbare varianten worden uitgewerkt, waarna wij een keuze kunnen maken. In de tussentijd verdiepen wij ons graag verder, en gaan bijvoorbeeld op uitnodiging van onder andere zwemvereniging HZPC kijken bij een nieuw zwembad elders, om ervaringen op te doen.

Terug