Profiel lijsttrekker vastgesteld!

11-03-2021

Essentie stelt profiel lijsttrekker vast

 

11 maart heeft Essentie tijdens een ledenvergadering het profiel van de nieuwe lijsttrekker vastgesteld. Het vaststellen betekent ook dat er gestart wordt met de voorbereidingen van de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.
De lijsttrekker wordt het boegbeeld van Essentie in aanloop en tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Het betekent niet dat de lijsttrekker ook meteen kandidaat wethouder is of de nieuwe fractievoorzitter wordt. Natuurlijk gaat hij wel een belangrijke rol krijgen. 

Tijdens het vaststellen ging de discussie met name over of de nieuwe lijsttrekker politieke ervaring moet hebben of niet. Natuurlijk is het zo dat de lijsttrekker zich moet kunnen inleven in de politieke verhouding maar de vraag is of hij daarmee politieke ervaring moet hebben. Reden om deze ervaring uit het profiel te halen en het aan ge├»nteresseerden over te laten om te overtuigen of dat nodig is of niet. 

Het bestuur doet nu dan ook een oproep om iedereen welke zich herkent in het profiel zich kandidaat te stellen. Na de zomer van 2021 zal de nieuwe lijsttrekker van Essentie in een ledenvergadering gekozen worden. De nieuwe lijsttrekker dient naast een netwerker onder andere te beschikken coachende vaardigheden en dient een echte teamplayer te zijn. Het volledige profiel is hier te vinden.

 

Terug