Meer speeltuinen en speeltoestellen

01-04-2021

Extra woningbouw in Horst aan de Maas

Door: Jeroen Brouns

Speeltoestellen zijn geen speeltjes

In maart 2021 konden we lezen dat er een bezuiniging op tafel lag om bijna € 40.000,- per jaar te bezuinigen op de speeltoestellen in Horst aan de Maas. Dat we moeten bezuinigen begrijpen we allemaal, maar daarbinnen is het een kwestie van keuzes maken.

Speeltuinen zijn belangrijk


Essentie vindt goede speeltoestellen en speeltuinen voor onze kinderen erg belangrijk. We maken ons als Essentie juist sterk voor een goede woongemeente. Bovendien willen we een kindvriendelijke woongemeente zijn. Daar horen ook goede speelvoorzieningen bij voor de kinderen van Horst aan de Maas. Zeker in deze tijd van Corona is het wat ons betreft noodzakelijk om in speeltoestellen en speeltuinen te investeren in plaats van bezuinigen. De gezondheidscrisis wordt óók veroorzaakt door te weinig bewegen. Buiten spelen wil Essentie dan ook zoveel als mogelijk stimuleren voor jongeren.

Speeltuin beter maken

Daarom hebben we een voorstel ingediend waarmee de bezuiniging op speeltoestellen ongedaan wordt gemaakt. Daarnaast hebben we het college opgeroepen om extra geld te zoeken om de voorzieningen voor kinderen beter te maken. Ook voor de doelgroep van 12 jaar en ouder. Juist deze doelgroep heeft weinig vormen van speel- en ontmoetingsruimte buiten. Een afdakje of voetbaldoel kan al voldoende zijn. Hiermee zetten we weer een stap naar de mooie woongemeente die we graag willen zijn.

 

Kay's vlog Minder spelen wordt meer spelen met Jeroen Brouns

Lees ook: Raadsfracties willen niet bezuinigen op openbare speeltuinen door Angela Janssen in de Limburger

 

 

Terug