Ambitie, ruimdenkend met eigen koers 

13-04-2017

Op woensdag 15 maart heeft de kiezer weer gesproken. Niet voor Essentie, de krachtige lokale partij van Horst aan de Maas. Een lokale partij kenmerkt zich uiteraard door het feit dat ze niet op landelijk niveau actief is. Juist omdat Essentie alleen lokaal actief is, bepalen we zelf onze eigen koers. Er is ruimte voor allerlei standpunten en diverse inbreng. Dit in tegenstelling tot de landelijke partijen, waarbij er rekening gehouden dient te worden met de landelijke lijn die de partij inzet. Essentie vaart haar eigen lokale koers.

Invloed lokale partij

Ook het indelen in hokjes en het afgerekend worden op landelijke beslissingen zie je bij Essentie niet terug. Een minister, kamerlid of staatsecretaris die het goed of juist minder goed doet: het heeft geen invloed op onze lokale partij. Een mooi gegeven, want zo zijn we niet afhankelijk van ontwikkelingen en uitspraken waar we geen grip op hebben.

Essentie heeft geen politieke kleur

Het feit dat Essentie geen specifieke politieke kleur heeft, spreekt mij enorm aan. Lokaal is lokaal en veel minder goed in te delen in links of rechts. Essentie is straight to the point, snapt wat Horst aan de Maas nodig heeft en heeft niet per definitie een politieke kleur. Ik heb geen behoefte om me te binden aan een ‘kleur’, maar ben wel begaan met wat er in onze eigen gemeente moet gebeuren. Daar wil ik ook graag over meedenken, om mede richting te geven aan onze toekomst. Daarom pas ik bij Essentie. Ben je overtuigd en wil je meepraten? Dat kan. Je bent welkom om met leden in gesprek te gaan en mee te doen. Want ook jouw koers, is in de toekomst Essentieel.

Kay Thijssen,

Essentie Horst aan de Maas

Terug