#300woningenplan, hoe staat het er mee?

26-11-2020

Door: Jeroen Brouns

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan meer woningaanbod in onze gemeente. De effecten zijn nog niet altijd direct zichtbaar. Daarom brachten we net na de zomervakantie een motie waarin we het College opriepen tot een 300 woningenplan.

 

De boodschap was helder: meer aanbod is nodig in zowel koop- als huurwoningen. We kunnen er als politiek veel over praten, maar er is pas echt resultaat als we daadwerkelijk met de bouw van woningen starten! We kregen veel positieve reacties op ons plan. Ook de wethouder was enthousiast en heeft nog eens 100 sociale huurwoningen extra toegezegd. Dus totaal 400 woningen voor de komende 2 jaar!

De woning barometer

Om de voortgang op dit plan te meten introduceren we daarom een woning-barometer. Periodiek peilen we zo de stand van zaken omtrent de voortgang op de afgifte van bouwvergunningen. Zo zien we samen met u als inwoners van Horst aan de Maas de voortgang. Na 2 maanden staat de teller op 75 bouwvergunningen. Een mooie score! Komende weken gaat bij veel projecten de schop in de grond of is er inmiddels al gestart. Een goede zaak. Zo werken we samen aan meer aanbod voor u. En mocht u nog andere vragen of suggesties hebben, waar we onze tanden in moeten zetten? Spreek ons dan gerust aan. We zijn er voor u!

 

Benieuwd naar mijn andere vlog? Kijk op Kay's vlog

Terug